Informatieavond over plannen Buurtschap De Deel in Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN – De raadscommissie reageerde onlangs positief op de plannen voor Buurtschap De Deel in Nieuwleusen en de initiatiefnemers, grondeigenaar Karin Esman en ontwikkelaar Alex Sievers van Beyond Now, gaan verder met het ontwikkelen van de woningen.

Ze organiseren op dinsdag 1 november tussen 19.00 en 21.00 uur een informatieavond over de bouwplannen voor 20 woningen voor medioren en senioren. De bedoeling is om deze huizen te bouwen op de locatie waar nu partycentrum De Deel staat.

Artikel in de Dalfser Marskramer, 31/10/22

Andere woonbehoefte

“Als je iets ouder bent, heb je vaak andere woonbehoeften, bijvoorbeeld als de kinderen het huis uit zijn,” zegt Alex Sievers. “Tegelijkertijd is het ook een grote stap om te verhuizen. Wat is er dan mooier als je een huis kunt kopen in een hofje, waar je nog eens een ander mens tegenkomt? Maar waar je tegelijkertijd ook je eigen privacy hebt.” Hij prijst de groene, gastvrije omgeving, geschikt voor mensen die toch een beetje buiten willen wonen, met weilanden en een mooi wandelpad in de buurt. “Er is een gezamenlijke tuin, maar daarnaast krijgen de kopers ook een kleine privétuin die grenst aan de collectieve tuin. Bovendien krijgen alle woningen een dakterras.” Het idee is dat mensen in het hofje naar elkaar omzien, al is dat natuurlijk niet verplicht. De woningen zijn niet geschikt voor mensen met een zware zorgvraag, maar er zorg is wel bereikbaar als dat nodig is.

Informatieavond

Op de informatieavond is het mogelijk om alvast in te schrijven met recht van aankoop (maar geen verplichting tot koop) van één van de 20 bungalows die de initiatiefnemers in de loop van het derde kwartaal van 2023 willen realiseren. Met dit project hopen ze de doorstroming in de gemeente Dalfsen op gang te brengen, zodat jonge gezinnen en jongeren in de gemeente Dalfsen kunnen blijven wonen.

Lage energierekening

De initiatiefnemers zijn momenteel druk in gesprek met de bouwer, over keuze van materialen en producten. De bedoeling is om de woningen te voorzien van zonnepanelen en warmtepompen, zodat de toekomstige bewoners geen of een lage energierekening krijgen.

De Deel gaat door

“Partycentrum De Deel blijft nog tot het laatste moment actief,” zegt Karin Esman. “Iedereen kan dus nog gewoon bruiloften, feesten en andere bijeenkomsten houden bij ons. Het partycentrum stopt op zijn vroegst na de zomer van 2023.”

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *